Blog Image

Pop-Up's kennelblogg

Välkommen till Pop-Up's kennelblogg

Här kommer jag att skriva lite om det som händer hos oss och våra pudlar.

Eskilstuna och Norrköping

Utställning Posted on Mon, September 07, 2015 11:09:47

Den 15 augusti bar det av till Eskilstuna på utställning. Åsa och jag träffades på parkeringen och hjälptes åt att sätta upp tältet och få alla grejor på plats. Det var Juli, Irma Och Maggie som var med. Först ut var Maggie. Hon är så himla duktig och naturlig i sitt sätt att visa upp sig. Hon blev Bästa valp och skulle då få vara med i den stora finalen senare på e.m.

Sedan var det Julis tur. Hon ställdes ut för den här domaren i Alfta den 4 juli och då var hon bäst av alla toytikar och fick cert. Idag var det tydligen inte samma hund, hon vann sin klass men fick inte CK? Så är det, inget att hänga läpp över, bara finna sig i.

Irma däremot höll samma höga stil som i Alfta. Idag var hon ännu bättre och blev inte bara bästa tik utan också Bäst I Ras BIR!! Det betyyde två hundar med i finaltävlingarna 🙂

Valpfinalen var först och alla valpar förhandsgranskades i stora ringen, det bar många ca 30 st så det tog tid…….. men Maggie hon var glad hela tiden, busade lite med mig och tittade sig intresserat omkring. Hon föll domaren i smaken och placerade sig som BIS-4!!

Vilken härlig hund hon är!!

Irma ville inte vara sämre. Sällskapshunds gruppen är den största och hon blev utplockad som enda pudel och placerade sig också på fjärdeplatsen. Vilken kanondag!!!!

Att plocka ihop gick som en dans, bara att åka hem och ladda om inför morgondagens utställning i Norrköping!

Thord var min följeslagare till Norrköping, Åsa hade annat inplanerat. Maggie blev även idag BIR-valp. Idag fick Juli CK och placerade sig som 3 bästa tik och Irma krönte dagen med att återigen bli bästa tik och BIM. Hon fick väldiga lovord av domaren Dan Eriksson och det var jätteroligt.

Hemresan gick även idag väldigt lätt 🙂



Nu är hösten här!

Övrigt Posted on Mon, September 07, 2015 10:42:23

Skörden var flera veckor försenad i år mest beroende på allt regn och avsaknad av sol. Vi hann i lugn och ro fiska kräftor i år. Ett måste för barnbarnen. Fångsten blev inte särskilt stor så de få vi fick kastade vi tillbaka. Tur att det finns kräftor att köpa…

I år blev det levande från Hjälmaren så det var i alla fall nykokta färska kräftor vi åt på vår trevliga kräftskiva. Andreas som fyllde 7 år den 4 augusti tycker att det här med att lägga ut kräftburar och ha kräftskiva är viktigare än födelsedagskalas <3 så det är viktigt att vi fortsätter hålla på traditionen.

Solen och värmen kom ju till sist och tröskan kunde åka ut första gången den 14 aug. Nu har det gått för runt sedan dess, om det regnar är det ändå torken som ska skötas. Fylla i säd, torka ner till godkänd vattenhalt, tömma ur, fylla i nytt, lasta ut i kärror och köra till planlagret eller in till Lantmännen i Köping, stubba de åkrar som skördas inför höstsådden osv. osv Tur att våra söner är så intresserade och duktiga och hjälper till alla stunder de har mellan sina ordinarie jobb och andra sysslor.

Jag har varit iväg på lite olika möten och då har min ny/gamla kennelflicka Suzanne varit här och tagit hand om hundarna. Hon har pga. av sjukdom inte kunnat vara här på 4 år men nu är hon tillbaka och både Thord, jag och hundarna är såååå glada för det.



Nu har alla valpar flyttat

Parning och valpar Posted on Mon, September 07, 2015 10:18:15

Nu har alla Noras valpar flyttat till sina nya hem. Det har gått jättebra och alla har funnit sig väl tillrätta. Det här var en väldigt enkel kull att ha, alla valparna var sociala och jättetrevliga. Tur all lilla Ginny inte bor så lång bort och hon har redan varit här och hälsat på en gång. Det var bara svansviftning och pussar som gällde smiley

Två av Erikas valpar har också flyttat. De har också acklimatiserat sig bra i sina nya hem. Doris samsas med lilla toypudeln Svea och båda hundarna är med matte på jobbet om dagarna. En arbetsplats där nästan alla medarbetare har hund så den arbetsplatsen är utformad för att passa både ägare och hundar, tänk om den möjligheten fanns för fler……

Nästa kull planeras till vintern. Majvor är redan 3,5 år så det är dags nu. Majvor är en stor toy och ska paras med en svart dvärghane. En kombination jag verkligen ser fram emot. Fortsättning följer smiley