28/3 2022. Idag har man nästan blåst bort men det har ändå varit vår i luften. Blåsipporna börjar komma och även om krokusarna är väldigt små nuförtiden är de ändå riktiga glädjespridare. Våren är en årstid som jag älskar!! Det gör hundarna också….alla pinnar som blåst ner i vinter, all mossa man kan rulla sig i, gamla kardborrar som kommer fram och fastnar överallt, svanar och gäss i mängder på åkrarna nedanför huset, de är jätteroliga att jaga för man kommer nästan ikapp dem innan de lyfter och högljutt protesterar när de flaxar vidare.

De ljusa dagarna gör att det känns som jag har mera tid nu och då kan jag jobba längre på kvällarna och på så sätt hinner jag ändå med att hålla alla skapligt rena och utborstade……

När några tikar löpte i februari hade jag hoppats att alla som var tänkta att paras skulle löpa samtidigt. Ellie nappade inte på det, hon följer sin egna plan och därför väntar jag fortfarande på att hon ska börja. Det hade varit så praktiskt att få alla valpar samtidigt men nu blev det som det blev. När hon väl börjar ska hon paras med en svart hane och jag ser mycket fram emot den kombinationen. Jag har i alla fall parat Maggie (Macarena z Koloru). Hon har haft två kullar tidigare så det här blir sista kullen. Det ska bli såååå spännande. Hon är parad med en svart dvärghane som jag dömde på Pudelklubbens inofficiella utställning i september och som jag plascerade som BIS-1. Han heter Fixus No Discussion “David” och är en synnerligen både snygg som trevlig liten kille. Föräldrarna är prcd-PRA Normala, patella 0/0, ögonspeglade ua och utställningsmeriterade. Maggie är beräknad att valpa i slutet av v 14.

Jag är väldigt förtjust i valparna som jag fick förra året efter Cappuccina och Viggo så jag har parat Cappuccina igen, den här gången med en svart hane från kennel Cachas. Det är en hane som fastnade på näthinnan direkt, han heter Cameron och det ska bli otroligt roligt att se vad den här kombinationen kan ge. Båda föräldrarna är HD-rtg med A höfter, ögon ua, patella 0/0 och prcd PRA Normala. Jag tror att alla valpar kommer att bli svarta, blir någon brun är det bara bonus. Cappuccina är beräknad att valpa v 15.

Mycket att se fram emot och glädjas åt och det behövs i de här oroliga och hemska tiderna. Vi har ännu en gång fått påminnelse om att det gäller att ta vara på tiden och glädjas åt det vi har, man vet aldrig när/om det försvinner. <3