Skörden var flera veckor försenad i år mest beroende på allt regn och avsaknad av sol. Vi hann i lugn och ro fiska kräftor i år. Ett måste för barnbarnen. Fångsten blev inte särskilt stor så de få vi fick kastade vi tillbaka. Tur att det finns kräftor att köpa…

I år blev det levande från Hjälmaren så det var i alla fall nykokta färska kräftor vi åt på vår trevliga kräftskiva. Andreas som fyllde 7 år den 4 augusti tycker att det här med att lägga ut kräftburar och ha kräftskiva är viktigare än födelsedagskalas <3 så det är viktigt att vi fortsätter hålla på traditionen.

Solen och värmen kom ju till sist och tröskan kunde åka ut första gången den 14 aug. Nu har det gått för runt sedan dess, om det regnar är det ändå torken som ska skötas. Fylla i säd, torka ner till godkänd vattenhalt, tömma ur, fylla i nytt, lasta ut i kärror och köra till planlagret eller in till Lantmännen i Köping, stubba de åkrar som skördas inför höstsådden osv. osv Tur att våra söner är så intresserade och duktiga och hjälper till alla stunder de har mellan sina ordinarie jobb och andra sysslor.

Jag har varit iväg på lite olika möten och då har min ny/gamla kennelflicka Suzanne varit här och tagit hand om hundarna. Hon har pga. av sjukdom inte kunnat vara här på 4 år men nu är hon tillbaka och både Thord, jag och hundarna är såååå glada för det.