Det var vääääldigt länge sedan jag gav lite kärlek till hemsidan. Jag kan tyvärr inte uppdatera den själv längre, bara skriva i bloggen. Nåja, där kan man ju också dela med sig av vad som händer här.

Vad händer då?? Inte speciellt mycket just nu, förutom att allt snurrar på som vanligt 😉 Jag behöll två valpar från i våras, Viola, svart dvärg och Piri Piri brun mellanpudel. Hon är dotter till Viggo och Cappuccina. Vissa dagar funderar jag på hur jag tänkte när jag behöll två valpar i samma ålder men de flesta dagar ger de oss många glada skratt även om de gråa håren samtidigt blir fler i antal.

Alla tikar har löpt klart och ingen är parad. Väntar tills de löper i vår. Planerar då att para min svarta Maggie, dvärgpudel som ska få sin sista kull och mellantiken Ellie ska paras för första gången. Ett av glädjeämnena med att planera nya valpar är att fundera ut vilka kombinationer som kan vara de mest optimala, det är både svårt, spännande och utmanande. Jag brukar inte bestämma mig förrän ganska sent men tankeprocessen pågår länge.

Vilka är då Viola och Piri Piri?? De är 6,5 månade nu, leker och busar med allt och alla. Jag har gått valpkurs med båda två men vid olika tillfällen på olika klubbar. Det var spännande att se hur olika men ändå lika de tog sig an olika uppgifter. Viola var mer intresserad av vad som hände runtomkring medan Piri inte visade särskilt mycket intresse för sina kurskamrater. Hon tog det där med ögonkontakt seriöst för det gav ju belöning i form av godis :-). Nu när kurserna är slut ska vi börja lite utställningsträning, problemet jag har är att det är fler som behöver träna. Både Viggo och Tesla missade så mycket av den sociala träningen under hela 2020 så de behöver också komma ut och se världen 🙂

Vi har varit på några utställningar nu i höst. Pudelklubben hade en officiell utställning i Hammarskog den 11/9 och då var Viola, Piri och Piris syskon Imse och Chili också med i valpklassen. Piri blev BIR-valp och brorsan Imse BIM 🙂 ett strålande resultat. Viola blev 4 i sin klass. Den enda vuxna hunden som var med var Tesla. Hon vann juniorklassen och blev 4 bästa tik (av 19 dvärgtikar) så resultatet var strålande även om det lyste igenom hur orutinerad hon var så det blir till att träna mer. Hon och Viggo var också med till Högbo Sandviken den 19 september och där gick det förvisso också bra, Viggo vann sin klass, blev bästa hane med cert och cacib och Tesla vann juniorklassen och blev 2 bästa dvärgtik men jag kände mig ringrostig och lite ovan så mer träning kommer nog att göra alla nytta.

Piri från utställningen i Hammarskog.