Blog Image

Pop-Up's kennelblogg

Välkommen till Pop-Up's kennelblogg

Här kommer jag att skriva lite om det som händer hos oss och våra pudlar.

Stora Stockholm!!

Utställning Posted on Wed, December 09, 2015 10:09:52

9 dec. Nu laddar vi inför årets utställning!! Stockholms Hundmässa. Det är drygt 8000 hundar anmälda varav 40 är mellanpudlar och 45 dvärgar!! Thord, Åsa, Mattias och jag ska åka upp till Stockholm på fredag för att fira ett lyckat och mycket trevligt år tillsammans. Hundarna som ska vara med på lördag är Macarena z Koloru “Maggie” och Kemppis Rock Me Wild “Irma”. Det ska bli jätteroligt att få avsluta utställningsåret på det här sättet!

Suzanne kommer hit och håller ställningarna när vi är borta. Vad gjorde vi utan bästa Suz???smiley

Nu håller vi tummarna för bra väder och två trevliga dagar!!



Nu är vi drygt en vecka gamla!!

Parning och valpar Posted on Wed, December 09, 2015 10:03:28

9 dec. Valparna äter, sover och växer!!! Majvor är en perfekt mamma, sköter sin små på bästa sätt. Går ut en sväng ihop med de andra hundarna, äter lite frukost = leverpastej, ihop med oss men vill ganska snart tillbaka upp i sovrummet till sina små.

Det är precis så här det ska vara att ha en kull valpar. Inga konstigheter, lugnt och stilla. En tik som sköter om sina valpar och samtidigt fungerar ihop med sin övriga flock.

Hon vill ännu inte ha besök av någon hund men välkomnar glatt tvåbenta besökare och visar stolt upp sina ungar smiley
Valparna är en vecka gamla på bilden. Ökar stadigt i vikt, har nästan fördubblat sin födelsevikt som var mellan 110-130 gr.



Majvors valpar!!

Parning och valpar Posted on Wed, December 09, 2015 09:52:42

28 nov. Majvor har legat i min säng den senaste veckan. Hon är inte så stor men oj vilken plats hon har tagit, man kan lugnt säga att hon “tagit för sig” smiley
Hon hade gått ner i temp. på fredag em. ett säkert tecken och hon började bli orolig vid 1-tiden. Jag strök henne över magen och det var skönt för då låg hon lugnt och stilla. Kände att hon började jobba och kl 4 kom vattenblåsan som ska bana väg för valparna. Hon började jobba mer intensivt och första valpen föddes 05:10, en svart tik. Nästa tik kom 05.30 följt av ännu en tik 05:37. Efter det tog hon en liten paus och pysslade med sina små tjejer. 06:15 var det dags igen och då kom en kille. Kände till min förvåning att hon hade en valp till och han kom 06:50….. 5 valpar på 1 tim 40 min! En kanonvalpning och det av min stjärna Majvor smiley
Alla valpar är svarta och ha blanka pälsar. Majvor drack lite välling och lade sig sedan lugnt och vilade. Alla valpar letade på en spene och låg också lugnt och smackade.

Suzanne som var den som var med och parade Majvor var med under hela valpningen. Ett fint sätt att knyta ihop allt.

Efter en god lördagfrukost sov vi en stund innan det var dags att ta reda på älgkött. Yngsta sonen Fredrik hade skjutit en tjur så han kom och vi hjälptes åt att skära och mala. Suzanne tog hand om hundarna och när man hjälps åt går allt snabbt och smidigt smiley