14/6 Idag fredag åkte Åsa och jag till Mohed utanför Söderhamn. Thord var hemma och var hundvakt. Det var första gången på många år som han hade huvudansvaret men det fanns inget annat alternativ då min hundvakt Suzanne är sjuk. Jag vet att han kan när han måste och vill så det var relativt lugnt att ge sig iväg. Vi åkte av i Gävle då Teslas en lilla tikvalp skulle flytta till Denise och hennes familj som bodde otroligt fint ute vid kusten. Där kommer lilla Lovis att få världens bästa hem. Hon sov hela vägen och är redan en van resenär och spatserade världsvant in genom dörren till sitt nya hem.

Pop-Up´s Maiko “Lovis” 6 veckor

När Lovis var installerad fortsatte vi till Mohed och satte upp tältet, efter det bar det av till hotellet i Söderhamn. Hundarna som var med var Oskar, Berit, Iris och lilla Alice. Eftersom Iris höglöpte var det noga med logistiken och vi kunde stolta konstatera att våran vita prins är helt suverän!!!! Inget pip och gnäll, inga konstigheter överhuvudtaget. Han fann sig i att det var inte dags att tjänstgöra och låg snällt i sin bur när Berit och Iris porrade som bara den. Natten var lugn och vi sov alla gott.

Mellanpudlarna var sist ut på dagen så vi behövde inte jäkta utan kunde äta frukost i lugn och ro och sen knalla bort mot Mohed. Oskar var först in i ringen, han var en av tre unghundar och han vann klassen med CK och blev också bästa hane med cert och cacib. Sen var det tikarnas tur och Iris vann öppenklassen med Berit på 4e plats. Hon fick i kritiken att hon skuttade som en kanin och det gjorde hon tokfian 🙂 Iris blev dagens bästa tik med cert o cacib och mötte Oskar i tävlan om dagens bästa mellanpudel. Den kampen vann Iris som BIR och Oskar BIM. Alltså vilken dag!!!! Vi fick verkligen maximal utdelning <3 <3 Stolta och glada styrde vi hemåt.

Iris är en Viggodotter och jag vet inte hur många cert hans döttrar i Sverige, Finland och Norge har tagit. Han fick sin 5 championavkomma dagen efter när Helene och Thilde blev BIR i Leksand. Helgen innan var det Thildes syster Wilma som fick championrosetten i Vänersborg. Vilken kille det är!! <3 <3 Han lämnar så otroligt fina avkommor, vi är så stolta och glada för det. Heja våra fina pojkar Viggo, Oskar och mattes dvärgpojke Svante.