Jag gillar smidighet och enkelhet och när webhotellet där min hemsida ligger gör om förutsättningar för att kunna uppdatera blir jag sur. Nu måste jag få hjälp av den som byggt hemsidan och hon är superduktig men det gör att det inte blir gjort lika ofta.

Nåja, bloggen klarar jag själv och det är jag tacksam över. Valparna från i somras fungerar jättefint i sina nya familjer och det är sååå roligt med alla bilder och rapporter.

Allan med matte Bittan. Allan har flyttat till Göteborg

Jag behöll en valp här hemma, svarta Tesla och henne är det full fart på. Elsa bor hos Suzanne i Västerås och tanken var från början att hon skulle växelbo här och hos Suz. Nu ställde den här eländiga pandemin till det och vi har inte kunnat träffas så ofta. Elsa har det jättebra hos Suz och jag vet att hon tar hand om hundarna på bästa tänkbara sätt men jag saknar självklart att få följa Elsas utveckling. Vi har planerat att Suz ska komma hit den 16/1 2021 och lämna Elsa för klippning och då får jag ju rå om henne ett tag.

En enda hundutställning har vi varit på under hösten. Det var Pudelklubbens mellansvenska avd. som vågade sig på att arrangera en officiell utställning i Hammarskog utanför Uppsala. Jag hade pajat mina knän så det var inte så lätt att visa några hundar. Det gick faktiskt inte alls men Cissi Benjaminsson från Eskilstuna, som vi gått och tränat för, hjälpte på ett fantastiskt sätt till och visade både Ellie och Viggo. Det här var båda hundarnas första utställning och Ellie var klockren och visade sig jättefint trots att hon aldrig gjort detta förr. Hon vann unghundsklassen och slutade som 4e bästa tik av 17 tävlande!! Jag var superimponerad och glad, bästa Ellie. Viggo tyckte att det var en vääääldigt konstig tillställning han hamnat på. Han var precis 9 mån och i en ganska jobbig ålder. Han sprang jättefint med svansen i topp men tyckte att det var jättekonstigt och onödigt att en vilt främmande människa skulle klämma och känna på honom på ett litet bord och matte var inte en med!!!! Han var ändå jätteduktig och fick excellent men inget CK. Det spar vi till en annan gång 😉

Den som fick dagens bästa resultat var Agnes 7 mån. Hon blev BIR-valp av 11 tävlande och även BIS-2!!!

Pop-Up´s Queen Of The Night “Agnes”

I slutet av oktober ramlade min 90 år gamla mamma och hamnade på sjukhus. Hon var riktigt dålig och jag vakade på sjukhuset flera dagar men hon piggade på ett mirakulöst sätt på sig och fick komma till ett korttidsboende. Efter det blev hon stadigt bättre och fick i mitten på december ett permanent boende i Köping. Hon är ordentligt dement men är glad och pigg och verkar trivas i sin nya situation. När nu mamma hamnade på ett äldreboende så var det bara att säga upp hennes lägenhet på 4 rum o kök där hon bott i 55år!! Det har varit ett digert jobb att plocka ur allt men nu närmar vi oss slutet. Jag har haft bra hjälp av mina barn och barnbarn och det är jag tacksam för. Oj, så mycket saker man hinner samla på sig under en livstid!! Mamma har alltid varit en ordningsmänniska och väldigt rädd om sina saker och det har både varit roligt och känslosamt att gå igenom allt. Mycket har jag tagit hem och det får jag gå igenom lite vartefter och mycket har vi kört till en hjälporganisation som har loppis och då kommer grejerna förhoppningsvis till nytta och glädje hos någon annan.

Min samarbetspartner, Åsa Kemppi i Strängnäs, har startat 2021 med att få två valpkullar. Irma som är en svart mellanpudel parades med en svart hane och fick 1 hane och 4 tikar, alla svarta. Den kullen föddes 4/1. Igår, den 10/1 valpade bruna Greta som var parad med en brun hane och där blev utdelningen inte lika stor, 1 hane + 1 tik. Alla valpar mår bra! Vi deläger tikarna men bestämde denna gång att kullarna skulle vara hemma hos Åsa och då är det hon som tar alla beslut som gäller de här valparna.

Jag väntar på att mina tikar ska börja löpa och när man väntar tar det väääldigt lång tid. Än ser jag inga tecken men de är beräknade att börja löpa nu i januari-februari. De som ska paras är de bruna mellanpudlarna Cappuccina och Solveig och eventuellt också svarta dvärgen Doris.

När de är parade kommer mer info att läggas ut på hemsidan.

Igår kom första snön och det tyckte hundarna var superspännande och roligt. Jag är väl inte lika lättroad men tycker att snön är OK om temperaturen inte ligger runt 0, då klumpar snön ihop sig i pälsen och det enda effektiva sättet att få bort eländet är att stoppa hundarna i badkaret och duscha bort snön med ljummet vatten. Går väl an om man har en hund men jag har ju några fler och då tar det tid…..