Juni blev en lite “upp och ner” månad. Min mamma är 90 år, har hemtjänst men jag åker in till henne 3 gånger i veckan för att umgås, hjälpa henne med lite praktiska saker, handla osv. Den 4 juni när jag var hos henne var hon inte så pigg. Hade urinvägsinfektion (typiska symtom) men eftersom provsvaret tog tid så gjorde hemsjukvården inget utom att vänta. Efter att ha kontaktat sköterskan igen på fredag fick mamma åka in till sjukhuset för undersökning. Hon blev inlagd och på alla som blir det tas med automatik ett covid-19 test. Mammas kom tillbaka positivt!! Hon mådde, som tur var, ganska bra och fick efter några dagar på sjukhus komma till ett korttidsboende speciellt för covid-19 patienter. Lite panikkänsla spreds hos oss. Thord tillhör en riskgrupp och det kändes ganska olustigt. Jag kände inga symtom men ringde ändå 1177 för att bli testad. Nej, nej…har man inga symtom testas men inte. Thord blev dålig och låg med feber några dagar, var trött och orkeslös och fick bli testad veckan efter. Provsvaret kom tillbaka negativt och det var både skönt och inte. Nåja, vi fortsätter hålla oss hemomkring och är försiktiga som vanligt.

Eftersom vi kände oss friska och ingen annan i familjen var sjuk träffades vi hemma hos yngsta sonen Fredrik och firade midsommar tillsammans med Helena och Magnus och deras familjer. Vi åt sill och potatis och avslutade med kaffe och jordgubbstårta. Vi hade en mycket trevlig eftermiddag ute i trädgården och vi kände oss lyckosamma som hade den möjligheten!! Isabelle visade sin lekstuga som hon och pappa Fredrik har byggt och målat tillsammans. Hon hade dagen till ära sin fina “prinsessklänning” på sig som pappa köpt vid ett slott i Tyskland. Hon var mycket stolt och valde med omsorg Bamsekepsen som diadem 🙂 Hon är underbar, lilla Isabelle

Juni avslutades mycket mera positivt!!! Eftersom sommaren kom med 30 graders värme och vi kunde sitta ute och njuta av både vädret och fågelkvitter kom Åsa och Helene på besök en lördag fm. Jag hade ställt ut trimbordet i det som varit valparnas hage och eftersom det är under ett partytält var det skuggigt och bra. Vi kollade lite olika frisyrer och klippningar. Hundarna 13 st, lekte helt fantastiskt fint tillsammans fast de inte träffats tidigare!!! Vilken fantastisk ras vi har…

Efter klippningen gick vi en runda i trädgården och sedan satt vi på behörigt avstånd på altanen på norrsidan och mumsade på räksmörgås och kaffe. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och plötsligt hade det gått 5 timmar. En underbar dag som jag kommer att leva på länge!! Tack tjejer för besöket, det gör vi om i september när valparna är “besiktingsklara”

Tretton pudlar i olika åldrar

Nu är mamma hemma igen och det känns jättebra. Coronan håller sitt grepp om oss och vi fortsätter att vara försiktiga men njuter samtidigt av att kunna gå i skogen med hundarna och att vara hemma och pyssla. Vi har det himla bra 🙂