24/11 Det har hänt lite sedan sist. Vi har fått en “nygammal” flockmedlem. En av Solveig-Ingos tikvalpar har kommit tillbaka. Ellies matte var inte riktigt så stark som hon trodde så det blev lite för jobbigt med en valp i huset och lösningen blev att Ellie fick flytta hem igen. Hon kom tillbaka i mitten av oktober, alltså 7 mån och är en frisk fläkt. Så himla glad och positiv. Man kunde inte tro att hon varit hemifrån, blev en i flocken direkt. Hon är kortklippt men står nu på tillväxt, vi får börja träna lite utställning till våren.

9 nov. var Åsa och jag till Stockholm på Pudelklubbens Pudel-seminarium. Suzanne var hemma och skötte hundarna. Det är helt underbart att hon mår bättre igen så hon kan vara hos oss ibland. Hundarna älskar henne och det känns så tryggt för mig eftersom Suzanne kan alla rutiner och då går allt som på räls.
Vi var bara med under lördagens program; “Kastrering på gott och ont” med leg. vet Patrik Ragnarsson. En rolig, intressant och lärorik föreläsning. Patrik är kunnig, lätt och väldigt rolig att lyssna på och bjöd in oss deltagare i diskussionen. Efter en god lunch var det Cindy Petterssons tur. Hon är exteriördomare och hennes föreläsning gick under rubriken; “Den nakna sanningen om bendelar- form och funktion på ett lättsamt sätt”. Det var verkligen lättsamt och Cindy bjöd verkligen på både sig själv och på en massa nyttiga tankar om anatomi. Pudel är en ras som inte är så lättbedömd men får man lite hjälp på traven kan man lära sig att både känna och med ögonens hjälp “se” lite hur olika hundar-pudlar ser ut under pälsen.

När man är på seminarium är det mycket information, mycket god mat och fika, så när dagen, som gick alldeles för fort, var slut åkte vi hem, glada, trötta, inspirerade och mätta 🙂

16 nov. var det officiell utställning i Vilstahallen, Eskilstuna. Det var Pudelklubbens mellansvenska avd. som hade sin sista utställning för i år. Jag hade anmält Svante och Veras lilla chokladgosse Charlie. Han bor hos Jenny i Örebro och efter klippningen onsdagen innan av honom och dvärghanen Enzo (Doris brorsa) åkte han med hem till Örebro. Enzo saknar sin lillebror om han är borta, tänk så snabbt hundar vänjer sig. Åsa hade sin foderhund Inez med, en mellantik på 8 mån. Mellanvalparna var först ut och jag hade många att heja på, Inez, Helenes Alondra som jag klippt och det var en stor klass med 6 mellantikar 6-9 mån. Jätteroligt att se så många på en gång men domaren, Stefan Dimitrijevic från Serbien och jag hade lite olika smak så placeringarna blev inte som jag tyckte just i den klassen 😉

Svante dömdes av Tijana Konrad också från Serbien. Han vann sin klass med CK och blev slutligen 4 bästa hane. Ett resultat jag är nöjd med. Han fick fin och rättvis kritik. Enzo vann också sin klass med CK och hamnade direkt utanför bästa hanhundsplaceringen på 5 plats. Jättekul att grabbarna skötte sig och tyckte att det var roligt.

Jag hann titta runt lite på olika hanhundar i olika storlekar som eventuellt kan bli aktuella att para med. Det är en av de stora behållningarna med att åka på utställning, man får se många hundar av olika typ och storlek och det är både lärorikt och inspirerande. Nu smider jag planer för kommande parningar. Greta, brun mellantik har börjat löpa, lite tidigare än beräknat men så kan det bli. Hon är född här och har fått en kull valpar här tidigare men bor nu hos Åsa men ska ha sin kommande kull här hos mig. Tanken är att åka till Norge nästa vecka och para henne med en svart hane som är anlagsbärare av brun färg. Kan alltså bli både bruna och svarta valpar i den kombinationen. Det ska verkligen bli spännande 🙂 Fortsättning följer……..