31 mars. Vi har haft två av våra barnbarn här i helgen, Andreas och Emelie. Vi var först in på maskinvisning på en lantbruksfirma i Köping och där var ytterligare ett gäng Bergendahlare smiley Korv med bröd, kaffe och massor av traktorer att klättra upp i och provtuta var väldigt populärt.

På eftermiddagen åkte vi upp i skogen med saltstenar till de vilda. Det var lite knöligt att gå på vissa ställen och Andreas var väääldigt nära att plurra i en bäck vi skulle hoppa över men han klarade sig med hjälp av lite akrobatik smiley
Ingo var också med, han springer inte iväg utan håller sig nära hela tiden och då får men förtroendet att följa med.

Valparna äter och växer. Mammorna sköter sitt uppdrag på absolut bästa sätt. Solveig och Märta har sina valplådor i vårt sovrum och Nora är i rummet intill. Solveigs valpar är tre veckor gamla idag. Har blivit avmaskade och börjar nu visa liiite intresse för världen utanför lådan. De har också upptäckt varandra, försöker lite tafatt att leka med varandra.

Märtas pojke öppnade ögonen igår på sin 15e levnadsdag. I brist på syskon får han i dagsläget hålla tillgodo med en mjukisleksak….Han ökar nästan lika snabbt i vikt som Solveigs valpar.

Noras ungar blev en vecka gamla i onsdags och i den lådan är det också tyst och lugnt. Tikarna är störst och minst men det kan ändra sig snabbt i den här åldern.