3 feb. anordnade Pudelklubbens mellansvenska avd. en officiell utställning i Vilstahallen, Eskilstuna. Vi var riktigt sugna på att vara med igen både Åsa och jag. Vi ställde ju inte på Stora Stockholm eftersom jag trodde Vera skulle få valpar då…men, men nu gick det inte som jag hoppades och därför kändes det riktigt inspirerande att vara på banan igen.

Det varnades för snöoväder på söndagen och redan på natten satte eländet igång. Thord var riktigt snäll och omtänksam och gick upp kl 03:30 för att skotta undan så mycket snö som möjligt innan det var dags att släppa ut hundarna för en morgonrunda. Det är inget idealväder med kramsnö på en nybadad pudel men vad gör man!? Man går ut ändå, låter hundarna rasta av sig ordentligt och fönar om där det behövs…..
Jag var färdig i god tid och hundarna som var anmälda hade fått frukost, jag också och när allt var inpackat i bilen körde jag sakta och försiktigt mot Eskilstuna. Ringde Åsa på vägen och hon var också färdig, skulle bara gå upp till parkeringen och ge sig iväg……trodde hon ja smiley Hon ringde efter en bra stund och var svettig och andfådd efter att ha skottat snö i en rasande fart men kom ändå inte loss. Mattias kom med torra kläder och med gemensamma krafter kom hon äntligen iväg. Tur att lilla Harry satt torrt och bra i bilen.

Efter mycket om och men kom både Åsa och jag till utställningen och kunde börja förbereda Svante för ringen. Han har fyllt 7 mån. och jag kan verkligen inte önska mig en bättre debut i valpklassen för dvärghanar mellan 6-9 mån, Svante vann klassen och vann sedan över bästa tikvalpen och blev BIR smiley Skulle alltså få tävla igen i stora valpfinalen senare på eftermiddagen. Nu var det Harrys tur, det finns nog ingen gladare hund än Harry. Man kan verkligen inte låta bli att le när man tittar på honom….har charmade domaren också och fick jättefin kritik men hon tyckte att han kunde vara lite stabilare i fronten och blev därför placerad på andra plats.

Domare för dvärg och toypudlarna var Gunilla Albrigtsen och för mellan och storpudel Mikael Ganzer

Jag hade egentligen tänkt att bara ta valparna med på utställningen men då protesterade Thord, han tyckte att det var lite slött att inte anmäla åtminstone en vuxen hund och eftersom Cappuccina behövde bli klippt så anmälde jag henne också. Hon är brun och som tyvärr de flesta bruna börjar hon bleka av i färgen, det är nedrigt men tyvärr inget man kan göra något åt. Badade henne i ett shampoo som jag vet att hennes päls blir lite mjuk av men den blir lätt torkad och lättborstad så där vann latmasken en seger. När jag skulle få henne i ordning för ringen svor jag för mig själv över den segern…..det är inte lätt att få till en fin toppline när pälsen bara vill falla ihop. Vi gjorde vårt bästa, min högra hand Åsa och jag och tyckte till slut att hon “dög” när det var dags för entre… Domaren tyckte visst också att hon “dög” för hon vann klassen med CK. Hon vann också bästa tik klassen och fick sitt 5 cert, yippie!!!! Men det var inte slut där för min lilla chokladprinsessa blev även bäst i rasen BIR.

Ska i ärlighetens namn säga att det var en del hundar som inte kom pga snöovädret men just mellanpudel tikarna var mangrant på plats.smiley

Efter lite stärkande kaffe var det dags att fixa i ordning Svante för valp finalen. Han har verkligen utvecklats i rätt riktning min lilla “tråkmåns” Han gav järnet och blev placerad som BIS-2!!!!
Så var det bara den stora BIS-finalen kvar. China är en härlig hund som alltid är glad och positiv och det visar hon även i utställningsringen. Hon showade sig ända fram till förstaplatsen!!!!! Wow, vilken dag!! BIS-1 vuxen och BIS-2 valp….
Vann väldigt många fina priser och det känns verkligen stort att bli BIS-1 på en specialklubbsutställning för en ras specialist.
Trött, nöjd och mycket glad åkte jag hemåt i ett mycket bättre väglag. Tänkte fira dagen tillsammans med min snöplogare men han var inte hemma och kom inte hem förrän jag och hundarna sussade gott och drömde om en fantastisk dag smiley