24/5 I tisdags den 22 maj föddes Julis toyvalpar. Allt gick jättebra men hon var lite lurig och visade inte på några tecken att det var dags. Lilla Isabelle var här medan pappa Fredrik gjorde rent såmaskinen. Isabelle älskar verkligen hundarna och vill gärna gå ut och gå med dom. Vi gav hundarna mat vid 19:30 och då åt Juli, inte en hel portion men väl en halv, inget konstigt med det. Vi gick runt med hundarna i trädgården och Juli var med. Hundarna gick in ca 20:15 och efter det fick Solveigs valpar lite gos. Fredrik och Isabell åkte hem 21:15, då tog jag in valparna och väl inne i köket uppmärksammade jag att Juli låg i valparnas hage. Där hade hon nyss fått en valp!!!!smiley Den låg fortfarande i sina fosterhinnor så nu blev det fart…… tog valpen och öppnade hinnorna samtidigt som jag gick upp till sovrummet där Julis valplåda väntade. Hon följde snällt med och började direkt slicka sin lilla son. 45 min senare kom valp nr 2 också det en hane. Tiken föddes 00:20 och sedan la sig lugnet över valplådan. När fällarna var bytta, Juli rastad och avsköljd kändes det väldigt skönt att krypa ner mellan lakanen för några timmars ostörd sömn.
Nu njuter vi av ännu en lyckad valpning och kan konstatera att även Juli har de kvalitéer jag uppskattar och värdesätter när det gäller mammarollen.

Solveig rastas

Valpmys

Bästa mamman Juli med sina valpar smiley