17 dec. Så var det då dags för årets sista utställning, den prestigefulla Stockholms Internationella Hundmässa!! Årets största utställning där alla vinnande hundar får Svensk Vinnartitel, som bästa junior, bästa tik-hane, bästa veteran.

Åsa och jag träffades redan på fredag kvällen för att tillsammans fira året som varit. Thord och Mattias brukar också vara med och fira men i år jobbade Mattias och Thord var hemma och plogade snö och eftersom hans onda knän inte gillar hårda betonggolv hoppade han över i år.
Vi åt middag ihop med goda vänner och hade en trevlig kväll. Klockan ringde redan 05:10 för att vi skulle hinna äta frukost, fixa lite med hundarna (Märta & Doris) och hinna vara på plats i god tid. Doris är 14 månader och går i juniorklass och ska därför mätas innan utställningen. Jag hade även lovat att visa Doris kullbror Enzo eftersom hans matte skulle visa sin mellanhane Simba i freestyle SM. Mellanpudlarna gick i en annan ring och därför hade Åsa och jag bestämt att jag visade Doris och Enzo i dvärgringen och Åsa visade Märta i mellanpudelringen.

Enzo var riktigt duktig och blev placerad som 3a av 6 i juniorklassen. I Doris klass var det också 6 juniortikar anmälda och den klassen vann min lilla stjärna, hon fick då titeln S JV-17 (Svenska juniorvinnare -17)!!! Hon blev därmed kvalificerad att delta på den största engelska utställningen Crufts 2018! Det slutade inte där, Doris blev också dagens bästa tik med cert och fick ännu en titel, SV-17 (svenska vinnare-17) hon blev slagen av hanen om Bäst i rasen men vad gjorde det? Ingenting, jag kunde inte vara stoltare och gladare över min vackra och duktiga hund!!
Doris i juniorklassen.
Min Doris eller som hon heter officiellt Pop-Up´s Yabadabadoo, S JV-17 SV-17 cert & BIM!!!!!!! Jag vet inte om alla förstår hur stort det här är? Jag fattar det knappt själv.

Hanen som blev BIR var den jag parade Maggie med, CH Pandorans Fernando Noir.

I ringen intill gjorde Åsa och Märta också succé, Märta vann en stor unghundsklass (8 tikar) och blev också hon bästa tik med titeln Svensk vinnare -17!!!! Wow, wow, wow!!! Hon fick sitt 7e cert…..ja, vad säger man??? hon är en pärla våran vackra Märta eller som hon heter i stamtavlan Kemppi´s Day Of Dream. Märta blev även Bäst i rasen BIR!!!! Det betydde att hon skulle delta i finaltävlingarna i stora ringen.

Jag fick den stora äran att visa Märta i finalen och även om jag hållit på länge och har fått titeln Svensk Vinnare var det första gången jag fick möjligheten att springa in med en hund i strålkastarskenet på Stora Stockholm. En häftig känsla! Märta skötte sig exemplariskt och blev utplockad som en av finalisterna men hon blev inte någon av de fyra hundarna som placerade sig. Åsa och jag var otroligt stolta och glada ändå, den här dagen kommer vi att komma ihåg länge…….