1 okt. Idag arrangerade Pudelklubbens mellansvenska avd. en officiell utställning i Gnesta Tennishall. Det var som vanligt ett trevligt arrangemang. Det var två inbjudna domare från England som skulle bedöma alla hundar.
Åsa och jag slog följe från Läggesta så vi var på plats samtidigt och kunde hjälpas åt att få in alla våra pinaler. Det började med mätning av alla hundar under 15 mån. ålder och den enda vi behövde mäta, för sista gången, var Märta. Hon blev nu slutligt inmätt som mellanpudel. Hon är inte en speciellt stor mellanpudel men det behöver hon verkligen inte vara, liten och söt med många rastypiska drag är jag mer än nöjd med smiley

Dvärg och toy dömdes av Sandra Dennison och Vera var första hund att bli bedömd. Hon var jätteduktig, blev 2a i sin åldersklass och slutade också som 2 bästa dvärgtik. Duktiga Vera smiley

Efter dvärgarna var det toypudlarnas tur och eftersom vi inte hade någon toy med blev det tid för fika och rastning av hundarna.
Inför nästa storlek, som var storpudel byttes det även domare. Roger Bayliss skulle döma både stor och mellanpudel.

Jag hade Igor, eller som han heter officiellt, Pop-Up´s Game On, med som mellanvalp. Eftersom han var hos mig medan husse och matte var på semester tänkte jag att han kunde få prova på utställningslivet. Han klarade det minst sagt galant. Vi hade inte haft tid att träna något speciellt men vad gjorde det?! Igor är verkligen ett naturbarn. Han visade upp sig från sin allra bästa sida och blev utsedd till dagens bästa mellanpudelvalp!! Vilken debut smiley
Efter valparna var det de vuxna mellanpudlarnas tur. Jag visade Märta som gick första gången i unghundsklassen. Hon vann sin klass och inte nog med det, hon blev även bästa tik med cert och inte nog med det heller…..hon blev även bäst i rasen BIR!!!

Det betydde att vi hade två hundar med i eftermiddagens finaltävlingar. Igor i BIS-valp och Märta i BIS-vuxen.

Domare för valpfinalen var Sandra Dennison och hon gillade Igor så pass mycket att hon utsåg honom till dagens bästa valp!! Att bli BIS-1 valp på sin första utställning är inte dåligt, duktiga Igor! Men efter en riktigt lång dag var Igor så trött så han ville sitta på BIS podiet smiley
BIS-1 valp, Pop-Up´s Game On “Igor”

Så var dagen på väg mot sitt slut, the final finale, var Bäst in Show som dömdes av Roger Bayliss och där var det ärtiga Märta som drog det längsta strået och fick kliva upp på BIS-podiet!!!
Det är nästan lite overkligt!!! Att ha både BIS-valp och BIS-vuxen på samma utställning. Åsa och jag kunde otroligt glada och nöjda packa ihop alla våra grejer och fina vinster och styra kosan hemåt. En dag som den här lever man länge på
BIS-1 Kemppi´s Day Of Dream “Märta”