22 april. WOW vilken dag!!!!! Jag och min trogna vapendragare Åsa har varit på Västmanlands KKs utställning i Västerås idag. Jag anmälde Maggie och hoppades att hon skulle få sitt sista cert för championtiteln. Att bara anmäla en hund är ju lite uselt så vi bestämde att även Märta och Doris skulle få följa med som träning. Doris har aldrig varit på en utställning och Märta har bara varit med en gång som valp.

Västeråshallen är stor och det är mycket ljud men hundarna tyckte ändå att det var OK. Maggie är ingen inomhus hund. Hon trivs mycket bättre på utomhusutställningar. Jag hoppades ändå att hon skulle göra sitt bästa. Domare var Birthe Scheel från Danmark, en domare jag aldrig visat hund för tidigare.

Först ut var Doris brorsa Enzo. Han heter Pop-Up´s Yalla Yalla i stamtavlan. Han var jätteduktig, matte har tränat honom jättebra. Han blev dagens bästa hanvalp. Så var det Doris tur, hon showade till sig förstaplatsen bland dvärgtikvalparna och fick så möta brorsan i BIR-BIM valp. Doris drog det längsta strået den här gången och skulle då tävla i finalen om dagens bästa valp.

Så var det då Maggies tur. Hon visade sig verkligen på sitt absolut bästa sätt!!! Älskade Maggie smiley hon blev bästa tik, fick sitt tolfte cert och blev med det Svensk utställningschampion!!!! Yippie!! Vilken lycka smiley

Efter dvärgarna var det toypudlarnas tur och eftersom lilla Juli blev champion i Strängnäs var hon inte anmäld utan vi hann med en välförtjänt kopp kaffe innan det var mellanpudlarnas tur. Märta är en väldigt vacker hund tycker jag. Hon har det mesta av vad jag vill se hos en mellanpudel. Hoppas hon blir någon cm större bara och det har hon förutsättningar för. Hennes mamma Asta var 33 cm 13 mån gammal och Märta är bara 10 mån. och är 35,5 cm.

Märta visade sig på sitt absolut bästa sätt med mig i snöret. Hon blev bäst juniortik av 4 st. Tävlade vidare med de andra tikarna som fått CK i bästa tik och kan man tänka sig. Hon vann bästa tik och fick sitt första cert!! Yippie igen!!smiley
Nu hade vi flyt.

Vi hann rasta hundarna, shoppa lite och ta ytterligare en kopp kaffe innan finalerna började. De inleddes med att kora dagens bästa valp. Det var alla vinnande valpar från alla raser som tävlat under dagen, ca 40 st. Doris blev utplockad i första gallringen, bara det en seger men inte nog med det…..hon slutade som dagen bästa valp!!!! BIS-1 på sin första utställning!!! Hon heter Pop-Up´s Yabadabadoo och det var ett passande namn idag smiley

Nu tog nästan luften slut men det var bara att ladda om, näst på tur var Märta som skulle tävla i gruppfinalen för gr 9, sällskapshundar, den största gruppen. Domare var Lisbeth Mach från Schweiz. Hon dömer över hela världen och räknas även som pudelspecialist Det var ca 30 raser representerade och Märta blev också utplockad i första gallringen. Hon fanns kvar även efter andra gallringen och blev slutligen placerad som Grupp 2!! Vilken otrolig dag!!! Behöver jag säga att vi var så otroligt stolta, glada och tacksamma över våra fantastiska hundar.
Resan hem gick väldigt lätt!!