30 aug. Team Bergendahl/Kemppi har skördat fler framgångar i utställningsringarna!
Det är mycket jobb man lägger ner på träning, pälsvård, planering och inte minst att ta sig till alla olika utställningsplatser och därför underbart när man får lön för mödan.

Den 14 aug. var vi till Askersund med Maggie, Juli, Irma och Solveig. Maggie blev dagens bästa dvärgpudeltik smiley, Juli 2a, Solveig slog Irma och blev dagens bästa mellanpudel med cert och BIR. I finaltävlingen blev hon utplockad som enda pudel men var inte en av de fyra som placerade sig. Duktig var hon i alla fall

Den 20 aug. var vi i Eskilstuna. Jag hade glömt mina utställningskläder så Åsa som kom från andra hållet blåste förbi Eskilstuna, hem till Kolsva och hämtade kläderna och tillbaka till Eskilstuna. En omväg på ca 10 mil…… Vi ställer upp för varandra, ingen kan säga något annat smiley
Under tiden hade jag satt upp tältet och börjar förbereda Maggie som var först ut. Hon smällde till med att bli Bäst i Rasen!! slog pappan till Noras kommande valpar och det är inte många som gjort i år!! Juli blev tvåa den här gången också, hon behöver ett cert till för att få sin championtitel. Irma vann championklassen och blev också BIR. Vi hade alltså två hundar med i finaltävlingarna!! Jätteroligt. Åsa visade Irma och jag Maggie. Irma blev utplockad som dagens enda pudel och placerad på andra plats i gruppen!!!!! Wow, helt fantastiskt. Så stolt och glad över Åsa och vår vackra Irma smiley Kunde tyvärr inte ta några kort eftersom jag också var med i ringen….

Dagen efter bar det av till Norrköping. Inga sovmornar här inte…. Lilla Vera var med för att träna och det gjorde hon bra, blev bästa dvärgvalp.
Vera i finalringen i Norrköping.

Solveig och Irma var båda med idag och nu drog Solveig det längsta strået och slutade som dagens andra bästa mellantik med cert. Det sjunde i ordningen!!

Den 27 aug. åkte Åsa, Mattias och jag till Bro mellan Enköping och Stockholm. Thord måste vara hemma och se till att skörden kommer in. Han supportar från hemmaplan.
Pudelklubbens mellansvenska avd. hade sin utställning på Bro Park galoppbana. Det blåste något alldeles förskräckligt men det var inga kalla vindar och det var tur.

Först ut var lilla Vera. Hon tävlade sista gången i valpklass, nästa gång ska hon möta de stora tjejerna 😉
Vera var en av tre tikvalpar och vann klassen med Hp, hon slog också hanvalpen och blev BIR-valp! Duktiga Vera, glad, pigg och oberörd av allt som fladdrade och lät i blåsten.
Maggie var näst på tur. Hon fick i sin kritik “iögonfallande, stilfull med utmärkt resning och driv”. Härligt att läsa av en domare som visste vad han ville ha och dömde hundarna på ett kunnigt och konsekvent sätt. Hon blev också bäst i rasen smileyMånga tyckte att domaren (Åge Gjertnes, Norge) var hård och orättvis men jag tyckte att han var kunnig och höll sin linje. Solveig tyckte han var för stor och inte tillräckligt feminin och hon fick ett VG. Jag förstod precis vad han menar och höll med i det mesta. Jag älskar självklart min hund men man måste lära sig att se både fördelarna och felen hos sin egna hund, annars kan man aldrig komma vidare och höja kvalitén hos kommande generationer.
Åsa visade både Stina och Irma på ett jättebra sätt! Stina blev dagens bästa mellanpudelvalp, slog både en tikvalp och hanvalpen!! Häftigt, då hade vi två hundar med i BIS-valp finalen.

Åsa visade Irma också jättefint, hon vann championklassen och slutade sedan som tvåa bland mellantikarna.

I BIS-valp finalen vann lilla Vera medan Stina kom på en hedrande fjärdeplats… yihoo vad glada vi blev!!! Superduktiga valpar som orkade hålla konscentrationen efter en lång dag med alla intryck, dofter och ljud.
Dagen avslutades med Best In Show för de vuxna hundarna och där kom Maggie trea!!! Wow, vilken dag!!
Tur att Mattias var med och hjälpte till att packa ihop och dra all packning upp till parkeringen. Hemresan gick lätt kan jag lova och när jag kom hem fick jag åka med Magnus som körde en demo-tröska på 22 fot. Ett riktigt monster….men häftigt var det 🙂
Suzanne hade som vanligt skött allt hemma på det allra bästa sätt. Jag har tur som har ett så bra nätverk runt mig, annars vore det här farandet omöjligt! TACK ALLA <3smiley
Pop-Up´s Take A Chance “Solveig” cert, 2 bästa tik SKK Norrköping.
Macarena z Koloru “Maggie# BIS-3 SPK Bro
Pop-Up´s What Can I Tell You “Vera” BIS-1 valp SPK Bro
Pop-Up´s Watch Me Fly “Stina” på väg in som BIS-4 SPK Bro!

Rosettskörden från utställningen i Bro Park smiley