17 aug. Livet består inte bara av hundutställningar smiley
Skörden har startat och Thord lever stor del av sina dagar nere i torken och på magasinet. Magnus och Fredrik har skruvat ihop nya luftningsfickor för säd och det har varit ett projekt som tagit stor del av sommaren. Nu har vi 100 ton extra lagringskapacitet och det gör arbetet lättare.

Jag tillbringar mycket tid i svampskogen. Det finns inget mer avkopplande än att gå i skogen och njuta av tystnaden och när det finns så mycket svamp som det gör i år blir det både nytta och nöje. Plocka svamp är kul, rensa är mindre roligt men, men… Att se fram emot en kantarelltoast gör det lite lättare 🙂

Hundarna är inte med i skogen när jag plockar svamp. Jag vill ha kontroll och när jag går själv i skogen måste jag ha fullt focus på att hitta. Följer Thord med brukar några hundar göra oss sällskap och då lämnar vi över ansvaret för att hitta hem igen till Thord.

Nora är dräktig och det ska bli otroligt spännande att se vad som kommer i slutet av september…

Lilla Märta flyttade hit den 7 aug. Hon har alltså varit här i 10 dagar nu. Hon är född hemma hos Åsa men eftersom vi samäger henne (och några hundar till) tycker vi att det är viktigt att hundarna känner sig lika hemma hos oss båda. Vi har vad vi kallar “delad vårdnad” om hundarna och det är en praktisk lösning som fungerar alldeles utmärkt. Det som krävs är att man litar 100% på varandra och har samma filosofi när det gäller hundar. Vi har ganska olika livsförhållanden men det verkar bara vara en stimulans för hundarna. De kliver in i våra flockar med en självklarhet som är underbar att se smileyNu höjer vi Märta till skyarna smiley