24 april. I dag bar det av till Västerås på utställning. Jag var där redan igår och jobbade som ringsekreterare, ett jätteroligt och inspirerande uppdrag. I den ringen jag jobbade dömdes bl.a. valpar från många olika raser, närmare bestämt 27!!!! Man lär sig mycket genom att titta på andra raser och hur andra människor jobbar med sina hundar.

Idag mötte Åsa upp på parkeringen, vi har nog någon undermedveten kontakt för vi körde in på parkeringen samtidigt 🙂 båda en kvart tidigare än vi bestämt.
Hundarna som var med var Juli, toypudel, Maggie dvärg och Solveig mellan. Alla är unga och ovana vid utställning men skötte sig utmärkt!! Domare idag var Jean-Francoi Vanaken, Belgien.

Först ut var Maggie eller Macarena z Koloru som hon heter i stamtavlan. Hämtade hem henne från Tjeckien för knappt ett år sedan. Maggie var jätteduktig, men lite störd av hundarna i ringen intill (staffar) och kom tvåa i juniorklassen och slutade dagen som trea bästa dvärgtik av 18 stycken!! Får hon lite mer erfarenhet kommer det att bli ännu bättre smiley

Nummer två var Juli. Hon heter Pop-Up´s Sunshine och är en riktig solstråle. Glad och pigg. Hon har inte varit på utställning sedan september förra året och det är ett jättelångt uppehåll för en så ung hund. Hon kom ihåg vad man gör i en utställningsring och slutade också som tredje bästa toytik av 14 st. Strålande resultat.

Sist men inte minst var Solveig. Hon heter Pop-Up´s Take A Chance och är en 10 mån. gammal, brun mellanpudeltik. Det här var hennes livs andra utställning men vi har varit på några utställningsträningar så hon var ganska bekväm ändå. Träningarna har varit utomhus så det var annorlunda men hon har lärt sig turerna. Duktiga Solveig!!!
Hon vann sin klass och vann sedan över alla andra mellantikar och fick sitt första cert och blev BIM!! smileysmileysmiley Wow!! är det enda man kan säga.

När man har trevligt går tiden fort och efter lite shopping, kaffe och prat sa Åsa och jag hejdå till varandra och jag var hemma igen kl 14. Hann med en liten eftermiddagslur innan det bar av till Köping för att hjälpa min mamma dosera medicin för veckan som kommer.
En trevlig helg som bara stördes av alla hagel och regnskurar. Nu får värmen gärna komma så herrarna i familjen kan komma igång med vårbruket. Det är svårt att göra för stora planer innan det är klart. Kom nu solen, kom, kom!!!

Solveig, 10 mån. tar sitt första cert och BIM!!!