Söndag 5 april var det utställning i Kista mässan, Stockholm. Thord och jag gav oss i väg i ottan för att möta Åsa på McDonald i Enköping. Det var Irmas debut i juniorklass och Gretas debut i öppenklass. Om allt skulle gå vägen kunde hon bli champion idag….

Irma var först ut och hon skötte sig exemplariskt. Vi har gått på lite ringträningar och det har varit nyttigt för henne. Hon har inte riktigt förstått att hon har fått fyra ben för att hon ska stå på dem samtidigt. Man ser ju så mycket längre om man står på bakbenen smiley Hon skötte sig som sagt alldeles utmärkt och i en klass på 10 juniortikar placerades hon som 5a. Domaren Göran Bodegård, tyckte att hon var lite ofärdig i kroppen. Kritiken hon fick lyder;

Feminin, prydlig o ärtig framtoning. Utmärkta proportioner. Vacker resning. Bra balans i front-bakställ. Ännu mycket tunn i förbröstet. Önskar henne lite kompaktare i kropp & stomme. Vackra rörelser. Bra svans, lite mjuk i pälsen.

Detta belönades med excellent.

Sedan var det Gretas tur. Hon skötte sig också alldeles utmärkt, hon har ju varit med ganska många gånger och vet vad hon ska göra. Hon vann öppenklassen och slutade dagen som 2 bästa tik med cert och blev därmed champion!! Det var hennes 10e cert så hon har “gått som tåget”.

Gretas pappa Ingo hade en avelsgrupp anmäld men han fick stanna hemma då både Greta och Irma hade startat sina löp och då kändes det lugnast att han inte var med.

Bilden av Greta “Pop-Up´s Ready To Fly” är tagen vid ett tidigare tillfälle.