Vilken fantastisk sensommar vi haft. Augusti har så här långt visat sig från sin bästa sida. Skörden kom igång den 6 aug och efter två intensiva veckor var allt klart. Helt fantastiskt skördeväder, nästan i varmaste laget, men vem klagar när vattenhalten ligger på 12-13 %.

Maggie och Vera valpade efter schemat den 23 och 24 juli. Nora drog över tiden lite och valpade en vecka senare den 31 juli. Allt gick jättesmidigt och nu har vi 3+3+2 valpar, en brun och resten svarta.

I början märker man inte så mycket av valparna, de äter och sover och har man som jag turen att ha fantastiska mammor som ligger lugnt i sina valplådor och pysslar om sina små går de första veckorna ganska obemärkta fram. Det som tar på krafterna är allt spring upp och ner för trappan till övervåningen där valp BB är när tikarna ska ha mat och rastas. Blir många steg på stegräknaren och det tackar man ju inte nej till 😉

Nu har Maggies och Veras valpar redan blivit 4 veckor och flyttat ner i köket.

Maggis valpar 4 v
Veras valpar 4 v

Susanne har varit här och hjälpt mig att fotografera juvelerna för det är ingen lätt uppgift att klara av på egen hand. Nu börjar också de valpköpare som jag gett klartecken till att komma och hälsa på sin nya familjemedlem och det är alltid extra roligt. Vem som ska flytta vart är inte klart ännu, det får tiden utvisa och jag vill se hur valparna utvecklas lite innan allt faller på plats. Kan bara säga att i dagsläget är alla lika gosiga <3

Två av tikarna, Veras bruna och Noras svarta stannar här. Lilla Isabelle 3,5 år har bestämt att Veras valp ska heta Elsa och då får det bli så.

Isabelle är en riktig “hundunge”. Hon kan namnet på alla hundarna och vet vem som har vilken matskål och vart den ska placeras för att alla ska äta sin mat utan besvär. Hon hjälper gärna till med allt och hundarna både älskar och respekterar henne, det är helt underbart att se med vilken fart de kommer när Isabelle ropar <3

Här kramar hon “Rocky” och “Majvor” som bor i trädgården. Isabelle älskar alla hundar <3

Det har ju av förklarliga skäl varit lugnt med utställningar den här sommaren och det har varit ganska skönt. Jag har gjort andra saker med hundarna. Vi har gått i skogen nästan varje dag och det har varit otroligt avslappnande och rogivande. Nu springer hundarna ut och ställer sig vid bilen varje gång vi går ut 🙂 Jag går på unghundskurs med Viggo, det behöver han och valpkurs med Agnes och det behöver hon. Unga hundar har mycket energi och även om skogspromenaderna tar en del på krafterna så finns det energi och uppfinningsrikedom kvar för både bus och lek. Ibland har Isabelle och jag fått leta en stund innan vi hittat på några busungar som hittat ett spännande hål att gräva i eller helt enkelt bara fått mycket smuts i öronen så att de inte hör när vi ropar 😉

När Helena och Anders firade bröllopsdag var Emelie och Andreas här och då passade vi på att åka runt i skogen med saltstenar till de vilda djuren. Det blev lite mycket att ta med alla hundar men Svante fick i alla fall följa med och det uppskattade han. Vi hittade lite kantareller också som vi festade på till middag. Jätteroligt att få umgås med barnbarnen lite längre stunder.