Då var det hög tid för lite uppdatering. Jul och nyår firades tillsammans med barn och barnbarn och det var lika underbart som vanligt.

Den 30 dec. fick jag tid på Strömsholms ögonmottagning för ögonspegling och patella koll på Svante. Han var helt utan anmärkning och det var skönt att få det på papper.

Han hade dambesök i början av det nya året och jag kan väl inte påstå att han är en speciellt avancerad avelshane men förhoppningsvis lär han sig…Han fick till det till slut så nu håller vi tummarna för att lilla Wilma inte kom hit förgäves.

När Doris och Cappuccina började löpa var han lite mer alert och han har nu parat Doris två dagar i rad. Cappuccina har varit i Göteborg på herrbesök. Hon har träffat en brun och fin mellanpudel vid namn Jet. Där gick det snabbare och det var Åsa, som var med som co-driver och jag glada och tacksamma över. Allt gick som på räls så nu väntar några spännande veckor innan vi ser om det “tagit sig”.

Vår älskade lilla dvärgpudel Lillan fyllde 15 år den 29 dec. Hon har varit ganska fräsch för åldern men direkt efter sin födelsedag var det som att hon tyckte att det räckte. Hon åt inte så bra, drack mest vatten och sov. Gick med ut men hade lite besvär med att ta sig nerför kökstrappen och det var tecknet på att jag måste ta mitt ansvar som hundägare och se till att hon fick slippa. Det 7 januari sa vi adjö och det är lika jobbigt varje gång men har man haft ett långt och bra liv tillsammans får man glädja sig åt det och inte fastna i det sista sorgliga. Vi ler alla åt minnena vi har av vår lilla hoppjerka som hoppade över alla grindar och hela tiden skulle vara runt mina ben 🙂

Den här “vintern” har inte varit särskilt nådig mot oss hundägare. Det har varit blött, smutsigt och tråkigt mest hela tiden. Det jag drömmer om nu är inga stora saker, jag skulle vara helt nöjd med några minusgrader….snälla, snälla det kan jag väl få 😉