….för våran del gick av stapeln den 4 feb. i Vilstahallen, Eskilstuna. Det var Pudelklubbens mellansvenska avd. som på ett förtjänstfullt sätt ordnat en officiell utställning.
Åsa och jag hade bestämt att bara anmäla några unga hundar för träningens skull. Märta, eller Kemppi´s Day Of Dream som hon officiellt heter var anmäld i valpklassen tillsammans med yttrerligare 9 mellanpudelvalpar. Pop-Up´s Watch Me Fly “Stina” blir 1 år den 6 feb. och tävlade i juniorklass precis som lilla Vera, Pop-Up´s What Can I Tell You. Hon har fyllt 14 mån. och det här var hennes andra utställning.

Märtas syster, Annie var också anmäld. Jätteroligt att se båda systrarna tillsammans. Jag klippte Annie innan utställningen och blev väldigt glad över vad jag såg. En inte bara mycket trevlig tikvalp utan snygg också. Kan inte säga annat än att mamma Asta, SE UCH Pop-Up´s Daydream, på ett väldigt trevligt sätt har präglat sina valpar.

Mamma Asta
Döttrarna Irma och Märta
och Astas dotter Nora. Ganska typlika om jag får säga det själv smiley
Hur som helst vann Märta över de andra valparna och blev bäst i rasen och avslutade dagen med att bli BIS-1 valp!!!!!! Yippie!!! vilken tjej. Hon har ju lite att leva upp till då storasyster Irma också blev BIS valp på mellansvenska avd. utställning 2015.
Det var två domare som dömde i Vilsta, Eija Halonen från Finland dömde dvärg och toy och Philip Langdon från England mellan och stor. Det betydde att dvärg och mellan gick samtidigt i olika ringar. Åsa var alltså inne med Stina när jag skulle in med Vera. Fina-Stina löper för första gången och då är det mycket som händer i kroppen. Knoppen hängde inte riktigt med för Stina som var lite okoncentrerad och slutade på en tredjeplats i sin klass.
I juniorklassen vann Vera över sex andra juniortikar och fick CK!!! Det var inte illa, jättenöjd var jag över det. Att hon sen även slog de äldre tikarna och blev bästa tik och fick sitt första cert var mer än jag hoppats på!!! Lillstumpan var sååååå duktig, visade sig med svansen i topp hela tiden och fick kanonkritik av domaren. Vera blev slagen av hanen i BIR/BIM men vad gjorde det…….
Lilla Doris var bara med för att uppleva atmosfären och tyckte att det var både spännande och roligt smiley
En bättre start på utställningsåret 2017 kan man inte önska sig!!