17 okt.
Hej och hå….. nu har Åsa och jag varit tur och retur till Sundsvall, en tripp på 83 mil. Åsa kom i fredags fm. och då klippte jag Irma innan vi packade in alla hundar, 6 st i bilen och styrde kosan mot Sundsvall. Vilka duktiga hundar vi har!!!!!!! De låg i sina burar och sov hela vägen. Solveig och Maggie i en, Irma i en och så småtjejerna Märta, Vera och Juli i en.
Vi gick en promenad när vi kom fram till hotellet och sen var det full fart kan jag lova. Man kan hitta på mycket bus i ett hotellrum med två sängar, en fåtölj, en pall och en toalett med duschkabin. Åsa och jag fick nästan ta skydd när de lekte jagis. Irma och Vera löper och deeeet är spännande!!!!! Hanhundar, släng er i väggen vi klarar parning alldeles själva, alla på en gång!!!! Vi blev lite matta av all aktivitet och gick ner i restaurangen och åt en utsökt middag, sen var det kvällsrunda och nattinatti. Märta, som inte kan hoppa upp i en säng ännu fick snällt ligga på golvet och det gjorde hon utan knot. Kröp in under en säng och sov gott hela natten. De andra hundarna fördelade sig i våra sängar och sträckte ut sig i sin fulla längd (Solveig i alla fall) och sov också gott tills klockan ringde 06:00.

På lördagen var det först toyarna där Juli vann sin klass med CK och slutade som 4 bästa tik.
Maggie löper och det är väl inte det optimala när man ska prestera på utställning. Hon blev tvåa i unghundsklassen och slutade som trea bästa tik med reserv-cert och reserv-cacib. Solveig vann sin klass och blev tvåa totalt med reserv-cert och cacib. Irma vann också championklassen och stod slutligen efter Solveig på en tredjeplats.

Vi gick en runda innan vi åkte tillbaka till hotellet och gav hundarna mat. En runda i parken, tacobuffe och sen var dagen slut för våran del…… det tar att vara på utställning både för två och fyrbenta smiley

Söndagmorgon gick larmet 05:15!! Upp och hoppa! Ut i parken och rastade av damerna, gav dom mat, packade ihop allt och gick ut med hundarna i bilen (det finns ju gäster som vill ha sovmorgon när man bor på hotell) åt en god frukost innan det bar iväg norrut några mil till Söråker där Pudelklubbens Norra avd. hade hyrt en utmärkt hall för utställning.

Idag skulle Märta göra debut! Hon struttade runt med svansen i topp och domaren tyckte att hon var oerhört charmerande och gav henne ett hederspris. Hon blev logiskt slagen av en äldre tikvalp och vi är mer än stolta och nöjda över vår nya lilla stjärna.

Mellanpudlarna gick först och Solveig vann sin klass igen, precis som Irma men hon nöjde sig inte med det utan blev både bästa tik och bäst i rasen BIR!!!!! Tjohoooo, bästa Irma, proffsigt visad av Åsa. Hon blev också BIS-4 och fick en vacker grön rosett!!!

Maggie vann sin klass och blev slutligen tvåa efter en championtik och fick på det sättet sitt tionde cert!!!!!

Juli hade nog dagens hårdaste konkurrens och blev tvåa i sin klass med CK något jag är mer än nöjd med. Både gårdagens och dagens domare hade en stram hållning och delade ut både very good och good och höll även hårt i CK lapparna så att ha fått CK på alla hundar båda dagarna ska man vara stolt och glad för…..och det är vi

Bedömningen tog ganska lång tid då det var en domaraspirant med som också ville klämma och känna på hundarna så vi satte oss inte i bilen för hemfärd förrän kl 17:00. Resan hem gick bra och jag var ganska nöjd med att inte behöva köra en timma till som stackars Åsa fick göra för att komma hem till Strängnäs. Nu är det återhämtning och älgstyckning som står på programmet. Ombyte förnöjer smileysmiley