2 okt. Idag avslutade Pudelklubbens Mellansvenska avd. sin utställningssäsong med utställning i Gnesta. Jag och Åsa skulle mötas upp utanför utställningshallen men jag stannade på McDonalds i Strängnäs på vägen dit för att proviantera lite. Vem stegar in där om inte bästa Åsa och på det sättet slog vi följe och kunde hjälpa varandra att få in all packning som tydligen är ett obligatorium när vi ska på utställning smiley

Dvärg och toy bedömdes i en ring av Michael Leonard från Irland och i dan andra ringen dömde irländskan June Wall stor och mellanpudel. Lite jobbigt att både vara och ha koll i två ringar men vi brukar klara det trots att vi den här gången, optimistiskt, anmält 5 hundar smiley

Först ut var Macarena z Koloru, eller Maggie som hon kallas till vardags. Hon vann sin klass och slutade som 3 bästa dvärgtik med ännu ett cert, det nionde i ordningen smiley

Efter det började det köra ihop sig, nu skulle Åsa in med mellanvalpen Stina och samtidigt behövde båse Solveig, Juli och Irma vara klara. Med lite hjälp av Marita Simring löste vi det. Juli blev 3a i sin klass utan CK och var därmed färdig för dagen. Stina blev bästa tikvalp och BIM-valp proffsigt visad av Åsa!
Nu var det de stora damernas tur, Solveig i unghundsklass, där var hon ensam och vann således men fick också CK. Irma och Åsa vann championklassen och då skulle alltså Solveig och Irma mötas med de övriga tikarna som fått CK i bästa tikklass. Domaren satte Solveig som etta och Irma som tvåa!!! Storslam alltså för team Bergendahl/Kemppi smiley Solveig blev också BIR (bäst i rasen) Tjoho!! vad duktig hon är.
I finaltävlingen slutade hon på fjärdeplatsen och det är jag jätteglad för. Gladast är jag ändå över att Solveig nu fått svar på höftledsröntgen och hon har normala höfter B!!!!!
Maggie 3 bästa tik och cert nr 9!!
Solveig BIS #4!!!
Viken dag vi hade. Glada och nöjda styrde vi kosan hem för att ladda om till nästa äventyr om två veckor då vi styr mot dubbelutställning i Sundsvall.