20 juli Nu i helgen har det varit utställning i Köping. Perfekt att bara behöva åka 1,5 mil för att komma på plats. I lördags var det Pudelklubben som hade en av sina specialer och det var många hundar anmälda och det är alltid jätteroligt.

När jag kom upp på morgonen och skulle släppa ut hundarna började det att regna….det är inte kul när man dagen innan badat och fönat hundarna så de ska vara riktigt fina. Inget att göra åt bara att släppa ut dem och föna om…..

Jag hade varit in till Köping kvällen innan och satt upp vårt tält och det kändes riktigt skönt att ha det gjort. Bara att köra in med vårt pick och pack. Åsa och Mattias anslöt sig och då var tältet fullt eftersom Åsa fått en rullstol som transportmedel nu när hon brutit foten.

Precis till bedömningen skulle börja sken det upp och regnet blåste bort.

Först började domaren med att mäta alla juniorer. Juli har inte växt sedan sist och var toy nu också. Att Irma är mellanpudel visste vi sedan tidigare men ska det göras så ska det. Först ut var lilla Maggie. Hon är 5 månader så det här var hennes första utställning. Det var 8 andra dvärgpudelvalpar att konkurrera med men Maggie blev bäst av alla!!! Vilken debut!! smileyHon är så glad, pigg och positiv, en härlig liten hund.

Kemppis Rock Me Wild “Irma” som jag deläger med Åsa skulle visas i en annan ring och då är det tur att vi hade två “springare”, Thord och Mattias med som kunde tala om när det var dags. I Irmas klass var det 5 hundar som tävlade, den klassen vann hon och fick CK vilket gör att hon får tävla vidare med de äldre tikarna. I bästa tikklass var det 12 hundar som “slogs” om förstaplatsen och vem fick den?? Jo IRMA yihuuu!! hon fick sitt 3e cert på fyra försök och blev sedan BIM, hanen blev Bäst i rasen BIR.

Hon är så lätt att klippa och superrolig att visa, glad och positiv, en riktig pärla smiley

Sist ut var Juli. Hon kom tvåa i sin klass och visade sig med stolthet och en himla drive. Hon tycker verkligen att det är jättekul och det gör jag med. Det var 11 tikar som gjorde upp om 4 placeringar i Bästa tikklassen och min lilla juvel blev 3 bästa tik.

Så var det då dags för finaltävlingarna. Maggie skulle tävla om titeln Best In Show valp tillsammans med toy, mellan och storpudelvalpen som blivit BIR-valpar och vem vann??? Jo Maggie!!!! Hon blev BIS-valp på sin första utställning, det kan man kalla debut 🙂 Hon har en så härlig attityd den lilla hunden. Tänk så roligt att hon har funnit sig så väl tillrätta i sitt nya hem.

En kanondag på alla sätt. Bra väder, soligt om än lite blåsigt. Trevligt sällskap, Åsa är en klippa och ger inte upp trots sin brutna fot.

En härlig dag på alla sätt!

Vi avslutade dagen hemma med att gå på åkrarna i 2,5 timmar och titta efter flyghavre…..efter det hann vi med att fira lite innan sängen kallade.

På söndagmorgonen ringde klockan 6 igen. Upp och hoppa… Ny dag, nya chanser, nya möjligheter. Idag var det Kennelklubben som hade utställningen. Maggie var för ung för att få vara med men hon fick ändå vara med som sällskapsdam till Juli.

Juli var först ut. Hon blev mätt till toy idag också, jag får nog acceptera att hon inte blir större…nåja, hon är den hon är oavsett storlek. Det var 5 tikar i hennes klass som hon vann!! Duktiga Juli, i bästa tikklass var det 10 tikar och där blev min lilla stjärna 2a. Hurra vad Juli är bra smiley

Irma kom sedan. Det var 6 juniorer och hon vann sin klass idag också och slutade sedan på en hedrande 3e plats av totalt 9 tikar. Vi kan verkligen vara stolta och glada för våra fantastiska hundar.

Idag orkade vi inte gå på åkrarna, det får vänta till den här veckan, min sista semestervecka, vart har den tagit vägen???