5 juli Så kom då äntligen värmen lagom till vår utställningshelg i Alfta. Vi åkte på fredagen och det var 30 grader varmt ute. Lite i mesta laget tyckte nog både vi människor och hundarna. Vi åkte vägen över Borlänge-Falun och kom fram till Alfta vid halv sextiden. Satte upp vårt tält och tog en liten promenad runt området innan vi fortsatte till Scandic hotell i Bollnäs. Det ligger otroligt vackert vid den del av Ljusnan som kallas Varpen. Hundarna, Irma, Juli och lilla Maggie som var med som sällskap tyckte det var helt OK att bo på hotell och ligga i sängen.

Åsa och Mattias kom farande på lördagmorgonen. Åsa som så olyckligt gått och brutit foten hade lånat en rullator och med hjälp av den och kryckor klarade hon sig hjälpligt trots den eländiga situationen. Det är tur att hon har ett så lättsamt humör och försöker se det positiva även i jobbiga lägen. Hon slängde upp foten på trimbordet och var min trogna hjälpreda trots sitt handicap 🙂

Dagen började med inmätning. Juli som dagen innan utställningen fyllt 1 år är registrerad dvärg men blev av domaren Lena Danker mätt till toy. Oj, då blev det bråttom för toyarna gick först.

Juli har inte varit på någon utställning tidigare. Vi har gått på några ringträningar och där har det bara varit större hundar med, något som Juli inte har känt sig helt bekväm med. Nu var Schäferringen placerad intill Pudelringen så redan där kände jag mig väldigt skeptisk. Tänk vad bra det är med hundar, Juli tyckte att det var kul att husse var med och närmast oss var det ju bara pudlar så det var väl OK. Hon skötte sig exemplariskt och showade till sig förstaplatsen med cert och BIM!!!! Tänk vad glatt överaskad man kan bli ibland…älskade lilla Juli smiley

När vi firat lilla Juli med en kopp kaffe och en macka var det dags att sätta igång med Irma. Hon är väldigt lättklippt och jag behövde bara göra en sista liten puts och sätta upp huvudhåret. Hon är så glad och studsade mest runt men klarade ändå av att bara hoppa sådär 5-6 gånger i ringen och med en fantastisk kritik vann hon juniorklassen med CK. I bästa tikklass slutade hon som 2a efter en championtik, Ann-Charlotte Hillbergers Gouckas Pralin, dotter till min Ingo. Irma fick sitt andra cert och vi kan bara njuta av Irmas trevliga sätt.