Den 4 juni valpade Erika, 4 dagar för tidigt men det är inte så ovanligt. Allt gick “som på räls”. Hon var “valpsjuk” hela onsdagen men började inte jobba förrän runt midnatt. Första valpen kom 02:05 och den sista 04:30 så det blev inte så mycket sömn den natten. Först kom två tikar, en ganska liten, 170 gr sedan en bamse, 270 gr!! och hanen vägde 200 gr. Alla pigga, letade tutte och hittade den alldeles själva. Erika är en riktigt duktig mamma som verkligen njuter av att pyssla med sina små 🙂

Den 9 juni var det Noras tur att valpa. Hon visade inga som helst tecken på att vara klar för valplådan. Åt en rejäl portion mat vid lunchtid, var ute efteråt och jagade småfåglar i våra stora bukettspirea-buskar, precis som vanligt. Ville inte komma in när jag ropade så jag fick gå och hämta henne. 45 min senare när jag kom in pep det i soffan…..jag trodde jag hörde fel men såg på de andra hundarna att det var något riktigt spännande i soffan. Mycket riktigt en liten valp, avnavlad och klar… då blev det fart…upp med valpen och Nora i den väntade valplådan, fick skicka hem klippkunden som kom och tänkte att det här kommer att gå med raketfart.

Det gjorde det inte….andra valpen kom en dryg timma senare men nr 3 fick vi vänta på i 4 timmar!! Då går tiden långsamt kan jag säga…nåja, Nora var lugn och samlad hela tiden och tiken som kom var pigg och alert, slutet gott, allting gott 🙂

Nu ligger hon lugnt i lådan med sina små, två hanar 125 & 130 gr och tiken som vägde 165 gr. Nora brås tydligen på sin mamma Asta som är den mest perfekta mamma man kan önska…..

Nu känns det jätteskönt att allt har gått bra och att väntan är slut. Nu börjar en ny väntan…den på att de ska börja springa omkring ute på gräsmattan och man kan se lite vad det är för små krabater egentligen 🙂