Söndag 26 april bar det av till Västerås. Västmanlands Kennelklubb hade sin årliga utställning i ABB arena. Mötte upp med Åsa på parkeringen och vi hjälptes åt att få med allt pick-å-pack in i hallen. Det är en mycket trevlig arena med mattor på golvet och det dämpar ljudnivån på ett behagligt sätt.

Hundarna som var med var Kemppis Rock Me Wild “Irma”, svart mellantik 11 mån. Irma är född hos Åsa men vi samäger henne liksom Irmas mamma Asta. Irma bor hos mig med jämna mellanrum och alltid i samband med bad & klipp till utställning.

Med var också Pop-Up´s Ready To Fly “Greta”, brun mellantik som just fyllt 2 år och erövrade sin championtitel i Kista i påskhelgen. Greta tävlade i championklassen.

Även Pop-Up´s Gamekeeper “Ingo” var med då 4 avkommor var anmälda och det innebär att han har en avelsklass. Nu kunde tyvärr inte en av hundarna komma så avelsklassen fick ställas in.

Domare var Kristina Sahlström, uppfödare på pudel sedan många år.

Irma vann juniorklassen. Det var 6 juniortikar med och Irma var den enda som tilldelades CK (championatkvalitet) Hon var lite busig och det ska man vara när man är junior, hoppas att det håller i sig…

Greta var lite seg i benen och slutade som 2a i championklassen efter Gouckas Pralin, en svart Ingodotter som visade sig som en värdig champion ska.

Så var det dags för bästa tikklass, det var Irma, två unghundstikar, en öppenklasstik och två championtikar och tänk så det kan bli….Irma vann!! och Greta blev 4a.

Efter det skulle dagens bästa mellanpudel koras. Hanhundsklassen vanns av Cachas Lewis som dagen till ära också blev champion. Den här dagen tyckte domaren att ungdomlig charm var ett vinnande koncept och gav BIR rosetten till Irma.

Åsa och jag kände oss mycket stolta och glada över vårt svarta charmtroll.

Har hittat kritiklapparna:

Irma; Söt tik av hög klass, goda proportioner. Utsökt vackert huvud med det rätta uttrycket, haka, utm hals, kropp & vinklar. Välansatt svans. Lite flata fötter. Utmärkt päls. Rör sig härligt, mycket stabilt för åldern med utmärkt steglängd.

Gretas; Härlig tik, vackert huvud och uttryck. Fina proportioner. Bra vinklar. Kunde ha lite mer förbröst annars utmärkt kropp. Härlig päls. Rör sig synnerligen balanserat. Utmärkt steglängd & resning

Irma gillar att ha koll på läget och i väntan på att få springa in i stora gruppfinalringen och gjorde hon allt för att se så mycket som möjligt 🙂 Hon var nog en surikat i sitt tidigare liv.