Blog Image

Pop-Up's kennelblogg

Välkommen till Pop-Up's kennelblogg

Här kommer jag att skriva lite om det som händer hos oss och våra pudlar.

Hur gick det då på utställningen i Märsta??

Uncategorised Posted on Sun, October 06, 2019 09:41:59

Jo, tack det gick bra! Det var lång kö till parkeringen och det stressar alltid lite extra. Där får nog arrangörerna tänka till lite till nästa år. Väl på plats senarelades starten 30 min och då hann vi i lugn och ro komma i ordning och hundarna fick en stunds avkopplande luktrunda runt alla tält. Tänk vilken grej det har blivit att åka på hundutställning! Man har med sig utställningstält, silverduk om det blir varmt, presenning om det blir regnigt, fikakorg, vatten och godis till hundarna, ombytes kläder också med tanke på att vädret kan växla ganska ordentligt under en dag….. börjar kännas att man inte är 25 längre….

Mellanpudlarna gick först och det hade vi inga med, men Berith hade anmält flera hundar och skulle ha avelsgrupp på sin hane Clyde så både Åsa och jag fick rycka in som handlers. Jag visade Clyde i BIR o BIM eftersom Berith vann med både sin hane och en av tikarna. Clyde blev BIR och det var ju roligt att jag inte förstörde hans chanser. Vi känner ju inte varandra men det var OK för honom ändå. Duktig hund!!

Svante var först på tur av dvärgarna. Han kan det där med utställning och tycker att det är roligt och det är en stor fördel. Han vann sin klass och slutade som 2 bästa hane med det åtråvärda certet!! Mammas duktiga kille.

Marthe Norström fotade oss, tack för det!

Nu var det dags för Doris att göra comeback efter ett utställningsuppehåll på 1 år. Hon var klippt i en sportigare frisyr och lite ringrostig men gick väldigt bra ändå och Doris slutade dagen som 3 bästa dvärgtik!

Vi knallade runt lite på utställningsplatsen med Svante, Doris och lilla Grynet som var med och socialtränade, hittade inget att spendera pengar på och knallade sakteliga hemåt, glada och nöjda. En bra dag med andra ord.Äntligen lite uppdatering!!!

Övrigt Posted on Sun, August 18, 2019 11:05:55

18 aug. Oj, vad tiden runnit iväg. Nu har alla valpar flyttat och “lugnet” börjar återvända till Lundby Gård. Nåja, nu överdriver jag allt…… det har varit en fantastiskt rolig och intensiv vår och sommar. Mycket aktivitet och mycket härliga minnen att ta fram nu när hösten börjar smyga sig på.
Valparna från de senaste kullarna har också flyttat. Jag måste ha världens bästa valpköpare!!! Alla valparna har fått fantastiska hem, är så tacksam för det.smiley

Märtas pojke, Valle kom tillbaka efter tre veckor i sitt nya hem. Han var nog inte rätt personlighet för den familjen men så hörde Jenny och Tony i Stockholm av sig efter att de mist Diesel, en av hundarna de köpt av mig för många år sedan. Dagen efter telefonsamtalet kom de hit och hälsade på och utan att tveka en sekund åkte de hem med Ville-Valle och hans nya storebror Joker. Det kändes så himla bra och de åkte senare på semester till Danmark och är så glada och tacksamma för sin nya kompis. En jätterolig hund tycker hela familjen smiley
Hejdå Ville-Valle & Joker smiley

Juli och Svantes barn har också fått världens bästa hem. Alvin bor i Kolsva och honom kommer jag att se mycket av. Zelda har flyttat till Västerås och Diana till Uppsala.

Lilla Saga, som är efter Vera och snygg-Harry, har flyttat till Örebro. Hennes brorsa Charlie har flyttat på foder också till Örebro, till Jenny som har Enzo från mig sedan tidigare och även den vita snyggingen Simba. Det känns jättebra även om det blev tomt snabbt.

Thords och min Ålandstur har gett utdelning. Den 10 aug. fick Irma tre svarta mellanpudelvalpar. En hane och två tikar!!! Irma som haft två kullar tidigare med 4 hanar i varje kull hörde vår bön om åtminstone en tik så nu är vi riktigt glada jag och kompanjonen Åsa. Den här kullen ska växa upp hos Åsa i Strängnäs och det känns ganska skönt. En av tikarna ska vi behålla så hon kommer ju hit så småningom.

Annars går livet på som vanligt. Även om valparna har flyttat så är jag ju inte hundlös smiley Har börjat jobba ikapp med mina vuxna som inte riktigt har blivit badade o klippta i den takt de brukar. Har man valpar får det gå före. Tror inte någon av de andra lidit, det är mest jag som blir frustrerad när tiden inte räcker till.

Svante var på utställning i Västerås den 20 juli, fick excellent och CK men blev inte placerad. Lilla (socker)Grynet fick också vara med. Hon hade just fyllt 4 mån. Var yngst av dvärgtik-valparna men showade på utan tvekan och det räckte till att bli BIR och BIS-4 valp!!! Hon är riktigt härlig smiley
Andreas var här och hjälpte morfar en dag men hann med att gosa lite med Grynet också, det gillar hon mest av allt!!
Måste lägga in en bild när Andreas också syns, blir galen över att alla bilder måste vara i bredformat för att passa in i den här mallen smiley men det kan inte hjälpas, den är så gullig
På söndag ska Åsa och jag åka till Märsta på utställning….då ska Doris följa med i sin nya frisyr. Hon rev av sig pälsen på det ena örat och det är inte så snyggt när man är fullpälsad med ett kort öra. Orkade inte vänta på att det skulle växa ut igen så pälsen åkte av. Hon är, enligt mitt tycke, ännu finare i den här frisyren…..får se vad domaren tycker. Fortsättning följer……..Några har flytta och nya har kommit

Parning och valpar Posted on Sat, June 01, 2019 11:12:36

1 juni. Då har sommaren kommit, i alla fall enligt almanackan. När det är dåligt väder vill jag att det ska regna!! Ordentligt….sen kan det få bli varmt och skönt, då kan även vi bönder njuta av sol och vackert väder smiley
Solveigs valpar har flyttat och rapporterna är bara positiva! Det är så stort att få dela med sig av sin passion och kunna glädja andra också, delad glädje är ju dubbel glädje sägs det.

Pop-Up´s Euphoria “Ellie” flyttade till Inger i Stockholm och Pop-Up´s Calvin Klein “Poppe” flyttade till Karin i Västerås.
Poppe.
Ellie

Även Noras valpar har flyttat till sina nya familjer. Pop-Up´s Miss Moneypenny “Alva” till Huskvarna och Pop-Up´s Skyfall “Sixten” till Vreta Kloster.
Sixten med sin lillmatte Rakel, kunde inte låta bli att ta med den underbara bilden trots att datorn vickar omkull den smiley
Alva 9 veckor gammal.

Julis valpar äter och växer! De blir tre veckor imorgon, vet inte vart tiden tagit vägen…

Har i alla fall hunnit med att leverera Märta till sin nya familj i Stockholm. Reené och Bengt tar hand om henne på ett fantastiskt sätt och eftersom jag får dagliga rapporter vet jag att hon har det bästa liv en hund kan få. Hon springer lös på lantstället och vänder i luften när Reené ropar. Det har fått en sån fantastisk relation på bara någon vecka. Hon går omkring på gatorna i Stockholm som hon inte gjort annat och är hela Karlavägens “Prinsessa”.
Det var inte ett lätt beslut som Åsa och jag fattade, att låta Märta flytta men jag har haft kontakt med Reené i många år och när hennes värld rasade i och med att hon miste sin älskade Caesar kändes det som att Märta skulle kunna lindra den sorgen och samtidigt få ett underbart hundliv. Alla hundar mår inte bra i en flock och både Åsa och jag har känt att Märta nog skulle må bäst av att få vara ensamhund. Hon har många hundkompisar nu också men har samtidigt lugnet i en lite mindre familj.
Prinsessan Märta i sin nya sportigare frisyr, allt klär en skönhet!!!! Hon är en skönhetsmiley
Igår kväll valpade lilla Vera. Det tog lite tid, hon hade en lång öppningsfas och det är lite frustrerande att vänta men när allt väl satte igång så gick det lätt. Hon fick tre valpar, två svarta tikar och en brun hane. Natten har varit tyst och lugn. Juli tyckte det var lite konstigt först, var det hennes valpar som lät eller…!? Hon insåg ganska snabbt att det var i den andra lådan och då blev hon lugn.

Pappan till Julis ungar har återigen visat frantassarna på utställning. Lördag den 25 maj var Åsa, min trogna följeslagare och jag på Pudelklubbens utställning i Hammarskog, mellan Enköping och Uppsala. Det var lagom långt att åka och Svante fick klara sig utan någon annan hund som moraliskt stöd. Han klarade sig galant! Det är en av sakerna man måste komma ihåg att träna på när man har hundar i flock. de måste få egentid. Nu har jag gått lite kurser med Svante men i utställnings sammanhang var det första gången han var själv. Han vann juniorklassen och slutade som 3 bästa hane, slagen av en championhane och en unghund som vunnit en del tidigare. Han var glad och pigg, visade sig glatt med svansen i topp, då blir jag också stolt och glad. Liten busSvante, han kan han smileysmileysmiley

Suzanne var hemma hos valparna och de andra hundarna. Hon är världens bästa kennelflicka och hundarna älskar henne!!

Mors-dag firade jag med att vara ringsekreterare på Köpings kennelklubbs utställning i Kolsva. Efter utställningen skjutsade vi hem Suzanne till Västerås och åkte in till Köping till min mamma. Vi röstade i EU-valet och köpte kinamat med hem….ett bra avslut på en fullspäckad dag. När vi kom hem möttes vi av blommor o godis från älsklingsungarna
smileyNytillskott!

Parning och valpar Posted on Thu, May 16, 2019 23:01:25

12 maj. valpade Juli, helt enligt tidtabell. Skönt att inte ha något inflytande av SJ smiley
Tre svarta små silkestroll blev det, två tikar och en hane. Alla mår jättebra!! De har ökat fint i vikt och Juli är även hon en perfekt liten mamma som tar hand om sina små på bästa sätt.
Två av Solveigs valpar har flyttat och enligt rapporterna går det alldeles utmärkt för både Uno och Siri. Det känns väldigt bra att kunna få sprida lite pudelglädje till fler. De andra två flyttar till helgen och Noras valpar ska flytta nästa vecka. Kvar hos oss blir Noras minsta tik som kallas Grynet.


Uno (Pop-Up´s Hugo Boss) flyttar till Smedjebacken. Lycka till grabben.

Syrran Siri (Pop-Up´s Eternity) har flyttat till stugan i Löa men kommer att ha sin bas i ÖrebroVi går på kurs

Övrigt Posted on Wed, April 24, 2019 08:51:04

24/4 Jag går på lite olika kurser med mina hundar ibland. Allt är i mån av tid och jag är nog en otacksam elev att ha för jag kör lite mitt eget race. Jag går först och främst för att hundarna ska bli aktiverade på ett roligt sätt, att jag får lite egentid med en hund i taget och att hundarna får lite socialträning ihop med andra raser. De kan lätt bli lite “rasister” när de bor ihop med sina rasfränder i en ganska stor flock och då behöver man komma ut och se lite annat ibland smiley

Just nu går jag valpkurs med Svante. Det är jätteroligt för vi får göra så himla många olika saker och allt är på ett trevligt och pedagogiskt sätt.
Igår var vi först på träningsplanen vid Grindstugan Kolsva och lade ett personspår, för att få hundarna att förstå att de skulle använda nosen kryddades spåret med korv smiley
Svante fattade galoppen snabbt och vid första försöket försvann ca hälften av korvbitarna. Efter en stund gick vi om spåret och då försvann resten och han var mycket mer noggrann när poletten trillat ner.
Efter det åkte vi upp i skogen och lade ett blodspår. det gick också bra men Svante förstod inte direkt att klöven som låg i slutet av spåret var belöningen…..meeen poletten trillade ner en gång till och det slutade så här smiley

Några av kurskompisarna….

Jag går också på kurs med Doris, en mixkurs där man får prova på en mängd olika aktiviteter. Det är såååå roligt och det tycker både Doris och jag. Förra veckan fick vi prova balansboll, det var spännande och inte helt lätt i början men som det mesta vi gjort så löste Doris pusslet snabbt den här gången också. Vi har testat viltspår, nosework, balansövningar, agility och sista gången blir det freestyle men där går vi bet för problemet mina hundar har är att deras matte inte hinner träna mellan kurstillfällena så vi har roligt där och då och nöjer oss med det smiley snurra åt olika håll och slalom mellan benen får vi träna på när alla valpar flyttat och lugnet lägger sig över Lundby……hahahaaaaaaa smileysmileysmileysmileyFull fart i påsk!

Övrigt Posted on Mon, April 22, 2019 12:33:05

22 april Hej och hå….här är det full fart. Vi har, till både valparnas och de vuxna hundarnas förtjusning, haft mycket besök här i påskhelgen. Vädrets makter har verkligen visat sig från sin allra bästa sida och tillåtit valparna att vara ute i sin valphage och busat av sig riktigt ordentligt. Solveigs 4 valpar är 6 v, Märtas 5 dagar och Noras små är 12 dagar yngre. Det märks en ordentlig skillnad och man ser riktigt att de utvecklas från den ena dagen till den andra. Om en dryg vecka kan även Noras ungar springa omkring i valphagen, kanske inte tillsammans med de andra, men om ytterligare en vecka är de mer jämnspelta.

https://youtu.be/70vWxrwRfNM här är en länk till en liten film från valphagen.

Vi firade påskafton tillsammans med barn och barnbarn hemma hos yngsta sonen Fredrik och hans familj. En underbar dag på alla sätt. Vi är verkligen privilegierade som har alla barnen på nära håll.
“Valpsläpp”

Parning och valpar Posted on Wed, April 17, 2019 09:00:40

17 april På många bondgårdar runt om i landet är det nu i dagarna dags för “kosläpp” ystra kossor och kalvar får för första gången sedan vintern komma ut på grönbete.
Igår hade vi “valpsläpp” här på Lundby. Solveigs 4 svarta ulltussar och Märtas lillkille fick komma ut i valphagen jag har ställ i ordning. Det var poppis kan jag lova!!smiley
Det är fortfarande ganska kallt i luften så det blev inte så lång stund men det räckte. Alla valpar slog ihop som ett korthus när de kom in.

Noras valpar fick näsorna klippta, de är också söta som socker smileyFlytt!!

Parning och valpar Posted on Mon, April 08, 2019 18:45:02

8/4n Idag har Solveigs valpar flyttat ner i köket. Det var spännande och helt komplikationsfritt!! De får vänja sig en liten stund i taget så imorgon blir det en lite längre stund.
Den enda som reagerade var Svante smiley han såg ut som det var några aliens som flyttade in i valphagen. Tokstollen, han vande sig snart….får se vad han tycker när de ska springa omkring på golvet smileyNext »